Om ReiseFredrik

Fredrik6_edited-1

Ute en vinterdag. Foto: Helen Frøyseth Nicholson. 

Hvem i alle dager er denne fyren?

Navn: Fredrik Larsen Lund. Født: 1976. Bor på Tøyen i Oslo, opprinnelig fra Mysen – «in the heart of Indre Østfold». Utdannet historiker. Arbeider i Riksarkivet. Tidligere mangeårig journalist og kommunikasjonsrådgiver. Forfatter av bøkene Nedenunder og hjem: nordmenn i Australia gjennom 400 år (2014) og Norske utposter: nordmenn utenfor allfarvei (2017).

Jeg er australiafrelst og reisegal, noe jeg prøver å kombinere med interesse for historie, politikk, luftfart, kultur, mat, drikke – og et ønske om å skrive ting.

Jeg er glad i aviser i fullformat og biblioteker med fine kafeer.

I tillegg kunne jeg – for å stjele en idé fra Thor Gotaas – skrevet selvbiografien: Mitt liv som en temmelig dårlig orienteringsløper.

Teller land og flyplasser jeg har besøkt. Nerdete og særs lite miljøvennlig, men sant. Status pr. 1. april 2017 er som følger: Land – 91. Flyplasser – 193.

Denne bloggen er i første rekke viet min interesse for Australia og da særlig norsk-australsk historie. Dernest bruker jeg siden til å fortelle om øvrige prosjekter jeg jobber med – og innimellom helt andre ting.

Skulle du mot formodning ha lyst, kan du lese mer om undertegnede på LinkedIn.

Vil du ha kontakt, skriv gjerne til fredrik.larsen.lund (at) gmail (dot) com.

4 kommentarer

4 thoughts on “Om ReiseFredrik

 1. knut storerud

  Hei!
  Landvik Historielag kom for et par år siden med en bok om Utvandringen fra Landvik. Der har Johannes Havstad en artikkel om personer fra Landvik som dro til Austarlia. Vet ikke om du har sett den?

  mvh knut storerdu

 2. Kjell Mangset

  Her i Hervey Bay i Queensland er det et område i byen som heter Scarness. Her uttaler «Scarness» akkurat som folk på Skarnes i Sør Odal sier Skarnes – Skærnes.
  Jeg har ikke klart å finne noen forbindelse. Har du peiling Fredrik?

  Vennlig hilsen Kjell Mangset

  • Hei Kjell,
   God romjul i Australia! Jeg har ikke studert opphavet til stedsnavnet Scarness nærmere, så jeg vet ikke hvor det kommer fra. Men dette er jo et område hvor det i sin tid bodde ganske mange skandinaver – især dansker – så det kan jo være en mulighet for at det er en forbindelse til Norge her.
   Vennlig hilsen Fredrik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.