Australia

Australia er min store interesse og lidenskap.

Jeg bruker en stor del av fritiden min til å se australske filmer og TV-serier, til å høre på australsk musikk og til å lese bøker om Australia.

Slik har det vært siden 2001, da jeg var på min første reise ‘Down Under’. Siden er det blitt mange turer, inkludert et ett års studieopphold i Cairns (James Cook University) i 2002-2003. Og nye reiser er stadig under planlegging hjemme hos oss!

I perioden 2010 til 2012 jobbet jeg med en masteroppgave i historie om norske innvandrere i Queensland – les mer om norsk australsk-historie. Og i september 2014 ga jeg ut boken «Nedenunder og hjem: Nordmenn i Australia gjennom 400 år» på Vega Forlag. Det er den mest omfattende fremstillingen som noensinne er skrevet om norsk innvandring og bosetning i Australia.

Australia er blitt en vesentlig del av min identitet. Selv om jeg bor i Norge, føler jeg meg litt australsk. Hjemme har jeg Williams-støvler og Akruba-hatt, den klassiske australske bushman-uniformen. Jeg gjør også et (muligens patetisk) forsøk på å snakke engelsk med australsk aksent, noe jeg langfra lykkes helt med. I en verden hvor svært mye handler om Amerika, prøver jeg å smette inn med noen «… men, i Australia …»-bermerkninger her og der.

Jeg har bidratt med noen av mine kunnskaper til foreninger som Australian Association Norway og Norwegian Club of Queensland, i tillegg til flere artikler i ulike aviser og magasiner.

Å reise til Australia kan varmt anbefales for alle aldersgrupper. På denne bloggen vil jeg innimellom dele av mine inntrykk og opplevelser fra ‘det røde kontinentet’.

Hvorfor denne interessen for Australia?

Om du skulle undre, tror jeg det må bli omtrent følgende svar: Landet har en optimal blanding av hyggelige og imøtekommende mennesker, et trygt samfunn, godt klima, spektakulær natur, artige dyr, ren luft, vakre strender, pulserende byer, endeløs ødemark, trivelige kafeer og god mat. Kan du be om noe mer? Australia er en slags blanding av Storbritannia og USA, ispedd noen doser av Asia, en dæsj av Sydhavet, og plassert på et merkelig rart kontinent.

Les videre: ReiseFredriks anbefalte reisemål i Australia

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: